(junior) Prospector

  • Leiden
  • inschaling conform schalen inlenersbeloning
  • 0 uur

 

 

Voor een van onze opdrachtgevers in de omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een beginnend Prospector! 

 

Wat houd de functie in?

Het Nederlandse landschap is erg gevarieerd. Dat geldt ook voor de manier waarop het in het verleden door de mens is gebruikt. Zo zijn er landschappelijke zones als oeverwallen en dekzandruggen waar intensief is gewoond en zones zoals beekdalbodems die hooguit zijn gebruikt voor kortdurende rituele activiteiten. De aard van het landschap zegt dus iets over de archeologische resten die er te vinden zijn. Met prospectief onderzoek breng je de opbouw van het landschap in kaart, stel je vast waar welke vindplaatsen te verwachten zijn en spoor je deze vindplaatsen op.

Samen met ervaren prospectoren voer je bureauonderzoeken en veldwerk uit, en stel je rapportages op. Tevens help je met de voorbereiding van projecten.

 

Functie-eisen

 

Wie zoeken wij?

Je hebt kennis van en wil je verder ontwikkelen in het uitvoeren, analyseren, interpreteren en rapporteren van prospectief booronderzoek en het landschappelijke aspect van proefsleuvenonderzoek en opgravingen. De combinatie van bureauonderzoek en veldwerk spreekt je aan. Buiten werken in teamverband vind je geen probleem en je steekt graag je handen uit de mouwen. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren en heb je bij voorkeur ervaring met projectmatig werken. Je bent een ‘teamplayer’, analytisch, positief kritisch, oplossings- en kwaliteitsgericht en je hebt goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden.

Functie-eisen:

  • Studie fysische geografie of archeologie met ervaring in landschappelijk onderzoek.
  • Minimaal 1 jaar ervaring op het gebied van prospectief onderzoek.
  • In bezit van een rijbewijs.
  • Ervaring met GIS-programma (bij voorkeur QGIS).

170